tisdag 26 juli 2011

Alla på pinnen


Nu har alla fått plats på pinnen, men de får hålla tillgodo med den nedersta. Det är bara en rackare som brukar sitta högst upp, men inte ikväll. Matte tror inte heller att de ska bryta nacken varje kväll. Det är ju framsteg. De börjar verkligen bli stora nu, mina små kycklingar. Ha det gott/Marie

2 kommentarer:

  1. Ja kära nån vad de växer. Vad skönt att alla kan hoppa upp till mamsen. Hos oss fick ena hönan för sig att sitta med polarna i natt men de små ligger i en liten hög under - de kommer inte upp:( Men jag litar på att de reder ut det ändå och att mamsen vet vad hon gör.

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Vad de är duktiga de små! De ser ljuvliga ut :)
    Sv: Förra sommaren fick jag tre vuxna höns. Hade inga sen tidigare och jag ville ha Dvärg Kochiner men de närmaste fanns 25 mil härifrån och små kycklingar icke könsbestämda. Därför tog jag dessa tre. De levde tillsammans med stora hönor och vågade sig inte ut från sitt hörn och levde väl kan man säga inte allt för toppen. De har aldrig sovit på pinnen. Jag tror inte ens att de vet hur man gör trots att de är hönor. De fick två kycklingar, en tupp och en höna och de gör precis som mamman o pappan - sover på golvet. Den du såg på bilden och trodde var en tupp var Lille Kal, sonen. Men han är väldigt liten, nästan mindre än hönorna och blir inte större så nåt fel har han :)) Liten men söt. Om jag inte var så blödig av mig skulle jag låta nacka tuppen och en höna av de jag fick för de är inte alls vidare trevliga... Jo, en sak som är bra med den hönan är att hon är en väldigt bra hönsmamma som tar hand om sina barn på ett ypperligt sätt. :)
    Ann-Louise

    SvaraRadera